top of page
  • Writer's pictureMarianne Särkiniemi

Näin löydät aikaa treenaamiselle - 6 vinkkiä

Kuinka löytää aikaa treenaamiselle? Työt pitää hoitaa, perheelle ja lapsille jäädä aikaa, nähdä ystäviä ja sukulaisia, laittaa ruokaa ja muistaa huolehtia myös itsestään. Lista on loputon! Toivot vuorokauteen tunteja lisää ja koitat selviytyä päivästä toiseen. Aikataulut pursuilevat ja eivätkä tunnu enää olevan hallussasi. Aikaa treenamiselle jää satunnaisesti, jos silloinkaan. Kuulostaako tutulta?


Olen itsekin jatkuvasti menossa ja välillä ajan järjestäminen treeneille tuntuu mahdottomuudelta. Olen kuitenkin ottanut käyttöön vinkkejä, jotka jaan nyt teidänkin kanssa. Henkilökohtainen lempparit ovat numerot 3 ja 5! Näistä olen saanut apua kun kiire puskee päälle eikä aikaa treeneille tunnu löytyvän.


1. Tee treeni mahdollisimman helpoksi toteuttaa


Treeni-intoa ei varsinaisesti nosta se, että sali on tunnin matkan päässä, treenaamaan pääseminen vaatii isoja ajallisia tai rahallisia panostuksia ja päivän aikataulu on muutenkin kiireinen. Kannattaa siis madaltaa treenaamaan lähtemisen kynnystä.


Mitä lähempänä sali on lähellä kotia/työpaikkaa, sitä helpompi sinne on lähteä. Kun urheilun yhdistää työmatkaliikuntaan sujuu treenit samalla kuin huomaamatta! Myös kotona saa hyvän treenin helposti aikaan esimerkiksi Youtubesta löytyvien treenivideoiden avulla. Pienikin urheilu on parempi kuin ei liikuntaa laisinkaan!


Tunnista tekijät, jotka yleensä haittaavat treenaamaan lähtemistä ja muuta toimintatapoja tarvittaessa.


Treenin saa paljon helpommallakin aikaan kuin vuorelle kiipeämällä! ;)

2. Treenaa tavalla, joka innostaa sinua


Koita löytää sinua itseäsi innostava ja inspiroiva tapa liikkua! Tykkäätkö liikkua mieluummin luonnossa vai sisällä, ohjatusti vai itsenäisesti? Kokeilemalla löytää sen mistä itse nauttii eniten, joten lähde rohkeasti testaamaan! Monissa paikoissa järjestetään aloittelijoille erikseen lajiin tutustumiskursseja tai yhden kerran pääsee ilmaiseksi testaamaan. Onko kavereillasi mielenkiintoisia harrastuksia? Kysy pääsetkö mukaan katsomaan millaista se on!


3. Suunnittele ja ja aseta selkeät viikkotavoitteet


Suunnittele viimeistään edellisellä viikolla tulevan viikon treenit muiden menojen ohelle ja aikatauluta ne kalenteriisi. Aseta itsellesi viikkotavoitteita, joita pystyt noudattamaan. Vanha sanonta, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, pätee tässäkin.


Ylipäätään menojen suunnittelu muidenkin kun treenien osalta auttaa aikataulujen ja elämän hallinnassa.


4. Priorisoi


Olemme mestareita löytämään aikaa sille, mikä on meille tärkeää. Juttelin tästä aiheesta hetki sitten ystävieni kanssa, kun he kysyivät miten ehdin tehdä niin paljon kaikkea ja vielä treenaamaan. Tuli ilmi, että se pari tuntia päivässä mikä meillä kaikilla oli "ylimääräistä" aikaa, kului hyvin eri tavalla. Yksi halusi kodin olevan aina siisti ja käytti ajan siivoamiseen, toinen perheen kanssa vietettyyn laatuaikaan. Kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei ole yhtään sen huonompia, kyse on vain siitä, mitä sinä priorisoit? Voisitko joinain päivinä priorisoida myös omasta hyvinvoinnista huolehtimista?


Liikutko mieluummin luonnossa vai sisätiloissa?

5. Jos pystyt treenaamaan aamuisin, tee se!


Aamulla tehty treeni antaa paljon virtaa päivään, eikä treenejä tule niin helposti jätettyä väliin päivällä tapahtuneiden muutosten takia. Mikäli hikijumppa tai maksimivoimatreeni ei aamusta irtoa, mitä jos esimerkiksi kävelet tai pyöräilet töihin tai osallistut joogatunnille?


6. Ryhmän tuki


Sovi treenejä yhdessä ystävien/perheenjäsenten kanssa, palkkaa valmentaja tai osallistu ryhmävalmennuksiin. Kun treenien ajankohta on lyöty lukkoon, sitä ei halua enää perua ja treenit tulee tehtyä.


Monesti omasta ryhmä- tai valmentajatapaamisesta saattaa tulla jopa viikon kohokohta! Treenipiireistä löytyy monesti samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa on motivoivaa liikkua.



Mitä mieltä olit näistä vinkeistä? Miten sinä huolehdit siitä että treenit tulee tehtyä?


-Marianne

Recent Posts

See All
bottom of page