top of page
  • Writer's pictureMarianne Särkiniemi

Maailman kuohkein munakas ranskalaisten opeilla

Ei ole kuohkean munakkaan voittanutta aamupalaa. Ihanan pehmeä, ripauksen brunssimaista luksusta tarjoileva aamupala jatkaa oman keittiön kestosuosikkina. Ja miniluumutomaatit, ne nyt vaan on niin hyviä! Parasta reseptissä on se, että se on helppo ja ennen kaikkea nopea valmistaa.


Munakkaan, eli omeletin, alkuperästä on käyty keskusteluja ja siihen liitetään monia mielikuvituksellisia tarinoita. Varmaa on, että tällä reseptillä onnistut kuin ranskalaisen gourmet bistron huippukokki konsanaan! Tämä resepti on kasvisversio, mutta mukaan voisi yhtä hyvin laittaa esimerkiksi ilmakuivattua kinkkua tai pilkottua kalkkunaa.Ainekset kahteen annokseen:


4 kananmunaa

n. 200g miniluumutomaatteja

rukolaa

suolaa

mustapippuria

2 rkl vettä

Voita/margariinia paistamiseen

(juustoraastetta, esim. emmental)Ohje:


1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää vesi ja mausteet keltuaisten joukkoon ja vatkaa haarukalla keltuaiset rikki niin, että ne sekoittuvat hyvin.

2. Ota käsivatkain ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

3. Vatkaa keltuaiset varovasti valkuaisten joukkoon.

4. Lämmitä pieni määrä rasvaa pannulla ja kaada puolet seoksesta pannulle. Anna munakkaan hyytyä ja kun pohja on hieman ruskistunut, taita munakas puoliksi pannulla ja siirrä lautaselle. Voit tässä vaiheessa halutessasi lisätä pinnalle myös ripauksen emmental tms. juustoraastetta.

5. Kun munakkaat on valmiit, voit käyttää samaa pannua tomaattien paistamiseen. Lisää pieni määrä rasvaa/öljyä pannulle ja lisää pestyt kirsikkatomaatit kokonaisina. Paista kunnes tomaatit pehmenevät. Voit lisätä tomaatteihin hiukan suolaa/pippuria.

6. Kaada tomaatit munakkaiden päälle ja ripottele rucolaa pinnalle.bottom of page